Dostarcza dużo białka i ma najwyższą spośród kasz zawartość witamin z grupy B.
Zawiera dużo żelaza, które chroni przed niedokrwistością, miedź wspomagającą odporność i lecytynę korzystnie wpływającą na pracę mózgu.
To bogaty magazyn składników mineralnych.
Kasza jaglana to niedoceniane źródło zdrowia i ciepła.
Ta lekkostrawna i smaczna kasza o pradawnych korzeniach powstaje z prosa.
Zawiera rzadko spotykaną krzemionkę, wyjątkowo cenną dla zdrowia stawów oraz skóry.
Jest również doskonałym źródłem białka i rzadko wywołuje alergię, dlatego jest bezpiecznym produktem, zwłaszcza dla dzieci.
. Kasza jaglana, poza swoimi właściwościami odżywczymi, ma również dwie bardzo ważne cechy: rozgrzewa organizm i odkwasza go, pomagając utrzymać równowagę kwasowo-zasadową potrzebną do prawidłowej pracy organizmu.
Otóż, obecna dieta obfituje w pokarmy kwasotwórcze;
pieczywo, nabiał, mięso, kawa i cukier
Kasza jaglana odkwasza, oczyszcza organizm, zawiera witaminy z grupy B,
które wzmacniają pracę jelita grubego, lecytynę, jest bogata w substancje mineralne jak wapń, fosfor, potas i żelazo.
które wzmacniają pracę jelita grubego, lecytynę, jest bogata w substancje mineralne jak wapń, fosfor, potas i żelazo.
Polecana jest w chorobach trzustki, wątroby, jelit i nerek oraz przy wyziębieniu organizmu.
Należy do najbardziej lekkostrawnych produktów zbożowych, a przy tym dostarczających sporej dawki energii w postaci węglowodanów złożonych.
***
polecam naturalny suplement (który sama stosuję), bogaty w substancje odżywcze
-organiczne-
zawierający:
13 w i t a m i n i 67 m i n e r a ł ó w
pochodzenia naturalnego!!!
aloe vera
zieloną herbatę
skórkę z mangostanu
produkt obfity w antyoksydanty, dzęki czemu skutecznie zwalcza wolne rodniki.
ZOBACZ TU! *** |
LEPIEJ ZAPOBIEGAĆ NIŻ LECZYĆ
!
Więcej informacji na ten temat:
Elżbieta Drozdowska
507-467-714
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz